takaisin ylös nappula
Renkaita

Renkaiden myynti ja alleasennus

  • Ikoni neliö Kesärenkaat
  • Ikoni neliö Nastarenkaat
  • Ikoni neliö Kitkarenkaat
  • Ikoni neliö Matalaprofiilirenkaat

Renkaiden myynti ja alleasennus henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin sekä maatalouskoneisiin                                  

Renkaanvaihtotyö

Katso rengasvalikoimamme Torissa


Svea Rahoitus myös saatavilla kaikkiin renkaisiin ja rengastöihin. Kuluton ja koroton maksuaika 30 pvä. Laskun saa myös haluttuun erään jopa 36 kk. Vaatii hyväksytyn luottopäätöksen. Tiedustelut Svea asiakaspalvelu 09 4242 3330.

Svea rahoitus logo

Rengas ja Huolto H.Kelkka Tmi tarjoaa asiakkailleen korkealaatuisia renkaita. Erikoisalaamme on renkaiden myynti sekä ammattimainen alleasennus henkilöautoille, pakettiautoille, kuorma-autoille ja myös maatalouskoneille.

Ymmärrämme, kuinka tärkeää on valita oikeat renkaat turvallisuuden, ajomukavuuden ja taloudellisuuden kannalta. Tästä syystä valikoimissamme on huolella valittuja, markkinoiden parhaimpia rengasmerkkejä. Edustamamme rengasmerkit ovat:


  • Ikoni neliö Toyo Tires: tunnettu laadukkaista renkaistaan henkilö- ja pakettiautoihin.
  • Ikoni neliö Nokian Hakkapeliitta: Pohjoisen ankarissa olosuhteissa testattu, suomalainen talvirengasmerkki.
  • Ikoni neliö Michelin: maailmanlaajuisesti tunnustettu premium-luokan rengasvalmistaja.
  • Ikoni neliö Alliance: monipuolinen valikoima erityisesti raskaaseen käyttöön.
  • Ikoni neliö BKT: erikoistunut raskaisiin ajoneuvoihin ja maatalouskoneisiin.

Olipa tarpeesi sitten kesärenkaat henkilöautoon, erikoisrenkaat kuorma-autoon tai laadukkaat renkaat maatalouskoneisiin, meiltä saat asiantuntevaa palvelua jokaiseen tarpeeseen!

Rengastyöt hinnasto

Palvelu Hinta
Uusien renkaiden ostajalle nelipyöräsuuntaus sisälten etuakselin aurauksen säädöt
69 €
Renkaiden kausivaihto pakettiauto 45 €
Renkaiden kausivaihto henkilöauto 30 €
Henkilöautojen renkaiden vannetyö ja tasapainotus 18 tuumaa ja alle
50 €Henkilöautojen renkaiden vannetyö ja tasapainotus yli 18 tuumaa 70 €
Pakettiautojen renkaiden vannetyö ja tasapainotus 65 €

Usein kysyttyjä kysymyksiä rengas- ja vannetöistä

Rengaiden vaihtoväli riippuu monista tekijöistä, kuten ajotavasta, maastosta ja renkaiden materiaalista. Suomessa laissa määrätty minimiurasyvyys kesärenkaissa on 1,6 mm ja talvirenkaissa (nastoittamattomissa) 3,0 mm. Suosittelemme kuitenkin vaihtamaan kesärenkaat jo ennen kuin urasyvyys laskee 3 mm:iin ja talvirenkaat 4 mm:iin turvallisuussyistä. On myös hyvä huomioida, että renkaat saattavat kovettua iän myötä ja menettää pito-ominaisuuksiaan, vaikka urasyvyyttä olisi jäljellä. Esimerkiksi yli 6 vuotta vanhat renkaat saattavat olla kovettuneet riippuen säilytysolosuhteista ja käyttöhistoriasta.

Rengasurien yksi tärkeimmistä tehtävistä on johtaa vettä pois renkaan ja tienpinnan välistä, joka vähentää vesiliirron riskiä märällä kelillä. Mitä syvemmät urat, sitä enemmän vettä rengas voi poistaa ja sitä parempi pito märällä tiellä. Liian matala urasyvyys voi johtaa heikentyneeseen pitoon ja lisääntyneeseen vesiliirron riskiin.

Yleinen suositus on vaihtaa talvirenkaat alle, kun lämpötila laskee pysyvästi alle +5°C ja vaihtaa takaisin kesärenkaisiin, kun lämpötila pysyvästi nousee yli +5°C. Suomen lain mukaan talvirenkaita tulee käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun saakka, mutta niitä on pakko käyttää, jos sääolosuhteet niin vaativat.

Oikea rengaspaine varmistaa renkaan optimaalisen suorituskyvyn, kulumisen ja polttoainetehokkuuden. Liian matala rengaspaine voi johtaa renkaan epätasaiseen kulumiseen ja heikentyneeseen polttoainetehokkuuteen, kun taas liian korkea rengaspaine voi vaikuttaa ajomukavuuteen ja renkaan pito-ominaisuuksiin.

Oikean rengaspaineen määrä löytyy usein auton ohjekirjasta tai kuljettajan puoleisen oven reunassa olevasta tarrasta. Kun vaihdat renkaasi Rengas ja Huolto H.Kelkka Tmi:n kautta, asetamme ne automaattisesti oikeaan paineeseen puolestasi.

Rengasvalmistajan merkintä renkaan sivussa kertoo valmistusviikon ja -vuoden. Esimerkiksi merkintä "2023" tarkoittaa, että rengas on valmistettu 20. viikolla vuonna 2023. Vanhat tai kovettuneet renkaat voivat menettää pito-ominaisuuksiaan, joten on tärkeää tarkistaa renkaiden ikä säännöllisesti.

ET-luku (offset) kertoo vanteen keskiön sijainnin suhteessa vanteen asennuspintaan. ET-luvulla voidaan määrittää, kuinka paljon vannetta tulee ulos tai menee sisään auton pyöränkaarien suhteen. Oikea ET-luku on tärkeä, jotta vanteet eivät ota kiinni auton osiin ja että ohjausgeometria säilyy oikeana.

Kyllä voit, mutta on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten rengaskoko, ET-luku ja vanteen leveys. Lisäksi suurempien vanteiden käyttö voi vaikuttaa auton ajettavuuteen, polttoaineenkulutukseen ja jousituksen toimintaan. Jos harkitset vanteiden kokomuutosta, me Rengas ja Huolto H.Kelkka Tmi:ssä autamme ja neuvomme mielellämme oikean vanteen valinnassa.

Pulttijako määrittää pulttien tai ruuvien määrän sekä niiden sijainnin vanteessa. Eri automerkeillä ja -malleilla voi olla erilaiset pulttijaot. Oikean pulttijaon valitseminen on keskeistä, sillä se varmistaa, että vanteet sopivat auton navalle oikein ja ovat turvallisia käyttää. Jos olet epävarma autosi pulttijaosta tai sopivista vanteista, autamme mielellämme!

Henkilö-, paketti-, kuorma-autojen ja maatalouskoneiden renkaat

Rengas ja Huolto H.Kelkka Tmi: Teidän luotettava kumppaninne renkaissa. Tarjoamme laadukkaita tuotteita henkilöautoista kuorma-autoihin ja maatalouskoneisiin. Autamme sinua valitsemaan parhaat mahdolliset renkaat ajoneuvoosi, huomioiden turvallisuuden, ajomukavuuden ja taloudellisuuden.

Ota yhteyttä